Daugiau nei pusė organizacijų (58 proc.), įdiegusių savo virtualios erdvės saugumo užtikrinimo priemones, beveik visiškai sumažino virtualizavimo pranašumus dėl neoptimalios apsaugos technologijos, rodo 2014 m. „Kaspersky Lab“ ir analitinės bendrovės „B2B International“ tyrimo* rezultatai. Iš viso 69 proc. įmonių dar nepasirūpino virtualios infrastruktūros apsauga arba tik iš dalies ją įdiegė.

Remiantis apklausos duomenimis, 55 proc. viso pasaulio bendrovių jau taiko serverių virtualizavimą, dar 6 proc. planuoja diegti artimiausiais metais. Taip pat jau ketvirtis organizacijų taiko šią technologiją darbo stotelėms, o 10 proc. planuoja taikyti per metus. Populiariausios programėlės, su kuriomis bendrovės dirba virtualioje erdvėje, – tai pašto programos ir priedai momentiniams pranešimams siųsti (42 proc. apklaustųjų), taip pat duomenų bazės (jas paminėjo 39 proc.) ir programėlės finansams valdyti (32 proc.).

Bendrovių virtualių erdvių apsaugos technologijų rūšys ir diegimas

 

Nepaisant technologijos populiarumo, dauguma bendrovių dar neįdiegė visavertės savo virtualios erdvės apsaugos. Maža to, tarp tų 32 proc. bendrovių, kurios ėmėsi visų priemonių, daugiau nei pusė naudoja fizinių įrenginių apsaugos priemones (agento pagrindu). Tai gerokai sumažina virtualizavimo efektyvumą, kadangi sprendimas diegiamas kiekviename virtualiame įrenginyje, ir lėtina visos infrastruktūros darbą.

„Virtualių įrenginių apsauga tradicinėmis informacinio saugumo priemonėmis ne tik apriboja pagrindinius virtualizavimo pranašumus, bet ir virtualų įrenginį gali padaryti labiau pažeidžiamą grėsmėmis. Mes renkamės sumanesnį virtualių erdvių saugumo metodą. Mūsų specializuotas produktas, taikantis lengvojo agento technologiją, ne tik patobulintas resursų valdymo prasme, bet ir efektyviai apsaugo visas paplitusias virtualizavimo platformas“ – pažymėjo Andis Šteinmanis, „Kaspersky Lab“ vadovas Baltijos šalims.

Sprendimas „Kaspersky Security“ virtualioms erdvėms sukurtas atsižvelgiant į virtualios IT infrastruktūros ypatumus ir užtikrina šiuo metu aukščiausią virtualių serverių, darbo stotelių ir duomenų apdorojimo centrų apsaugos nuo kenkėjiškos programinės įrangos grėsmių, taip pat ir nuo „nulinės dienos“, lygį. Be to, „Kaspersky Lab“ sprendimas užtikrina virtualaus srauto apsaugą nuo tinklo grėsmių. Produktas efektyviai naudoja virtualių įrenginių resursus, nemažindamas jų darbo našumo. Administratorius gali valdyti virtualios infrastruktūros saugumo sistemą vienu pulteliu, užtikrindamas ir fizinės IT infrastruktūros elementų ir mobiliųjų įrenginių apsaugos kontrolę, jei organizacija taiko tam tikrus „Kaspersky Lab“ apsaugos sprendimus.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.