Nepriklausomos laboratorijos nuolat atlieka apsaugos sprendimų lyginamuosius bandymus, analizuoja nežinomas kenkėjiškas programas aptinkančių produktų efektyvumą ir jų galimybes apsaugoti vartotoją nuo atakų ir finansinių grėsmių. Be to, tyrėjai aiškinasi bandomų produktų įtaką įrenginių darbo našumui. Žemiau pateiktoje ataskaitoje surinkti 10-ies tokių tyrimų rezultatai, publikuoti 2015 m. pirmąjį ketvirtį.

 

„AV-Comparatives“

Bandymų bendrovė „AV-Comparatives“ paskelbė 2014 m. išvadų ataskaitą, kurioje buvo pateikiami dviejų bandymų „Real-World Protection“, dviejų „File Detection“, dviejų „Performance“, vieno „Proactive (Retrospective)“ ir vieno aštuonių mėnesių tyrimo „Malware Removal“ rezultatai. „Kaspersky Lab“ tapo viena iš dviejų lyderių pagal gautų „Advanced+“ sertifikatų skaičių ir buvo įvertinta sertifikatais „Top Rated“. Be to, bendrovė gavo aukso sertifikatus už bandymų „File Detection“ ir „Best Overall Speed“ rezultatus, taip pat sidabro sertifikatus „Real-World Protection“, „Proactive Malware Detection“ ir „Malware Removal“.

 

„AV-Test“

Tyrimo institutas AV-TEST pirmąjį ketvirtį paskelbė reguliarių korporatyvinių ir individualiems vartotojams skirtų sprendimų tyrimų „Bi-Monthly Certification“ rezultatus (2014 m. lapkritis–gruodis ir 2015 sausis–vasaris). Ir „Kaspersky Internet Security“, ir „Kaspersky Security verslui“ gerai pasirodė tyrimuose ir gavo sertifikatus „AV-TEST Certified“ bei „AV-TEST Approved“. Už šių metų sausį–vasarį „Kaspersky Internet Security“ gavo po 6 taškus visose trijose nominacijose („Protection“, Performance“ ir „Usability“) bei surinko maksimalų taškų skaičių – 18.

Be to, AV-TEST paskelbė sausio mėn. tyrimo „AV-TEST Android“ rezultatus, už juos „Kaspersky Internet Security for Android“ taip pat pelnė apdovanojimą „AV-TEST Certified“.

 

„MRG Effitas“

Bendrovė „MRG Effitas“ pasidalijo dviejų 2014 m. ketvirtąjį ketvirtį atliktų globalių tyrimų – „Online Banking/Browser Security Certification“ ir „MRG Effitas 360 Assessment & Certification Programme“ – rezultatais.

Pirmojo tyrimo, nagrinėjančio apsaugą nuo finansinių grėsmių, metu buvo atlikti trys bandymai: aptikti šiuolaikinę kenkėjišką programinę įrangą; apsaugoti kompiuterių zombių tinklo dalimi esantį kompiuterį nuo mokėjimo duomenų nutekinimo; pasipriešinti pašalinio kodo įsiskverbimui į naršyklės procesus. „Kaspersky Internet Security“ sėkmingai įvykdė visus bandymus. Iš 14 dalyvių su šia užduotimi susidorojo tik keturi produktai.

Antrasis tyrimas „360 Assessment“ – tai tipinio vartotojo elgesio imitacija. Tyrėjai pereidavo pagal kenkėjišką nuorodą, inicijuodavo failo parsisiuntimą, išsaugodavo jį ir paleisdavo kenkėjišką kodą. Jei kompiuteris buvo užkrečiamas, produktui buvo skirtos 24 valandos likviduoti padarinius. Užduotį sėkmingai įvykdė trys iš 14 dalyvavusių produktų. „Kaspersky Internet Security“ ne tik buvo tarp laimėtojų, bet ir parodė geriausią kenkėjiškos programinės įrangos aptikimo procentą – 99,8 proc.

 

„Virus Bulletin“

Virus Bulletin 2015 m. pirmąjį ketvirtį paskelbė gruodžio sertifikavimo „VB100 Windows 7 SP1 64-bit“ ir sausio „VBSpam Comparative Review“ rezultatus. Pirmajame dalyvavo iš karto du „Kaspersky Lab“ produktai: „Kaspersky Internet Security“ ir „Kaspersky Small Office Security“. Abu sprendimai aptiko 100 proc. kenkėjiškos programinės įrangos pavyzdžių, nė karto nesuveikė be priežasties ir gavo „VB100“ sertifikatus.

Sertifikuojant antišlamštalaiškių sprendimus dalyvavo „Kaspersky Security“, skirtas „Linux Mail Servers“. Produktas aptiko 99,91 proc. šlamštalaiškių ir vėl gavo „VBSpam+“ sertifikatą. Tyrėjai ypač pažymėjo faktą, kad „Kaspersky Security“, skirtas „Linux Mail Servers“ – vienas iš trijų sprendimų, nė karto nesuveikusių be priežasties.

 

PCSL

Kinų laboratorija „PC Security Labs“ pateikė sausio tyrimo „Android Malware Detection Test“ rezultatus. Remiantis šio bandymo rezultatais, „Kaspersky Internet Security“, skirtas „Android“ parodė geriausią tarp dalyvių grėsmių aptikimo procentą (99,63 proc.) ir gavo užtarnautą penkių žvaigždučių sertifikatą.

2014 m. „Kaspersky Lab“ produktai dalyvavo 93 nepriklausomuose tyrimuose, ir 51 iš jų gavo pirmąsias vietas. Be to, bendrai 71 proc. bandymų bendrovės sprendimai pateko į TOP-3 sąrašą. Išsamiai apie tai galima sužinoti čia.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.