„Kaspersky Lab“ technologija finansinių operacijų apsaugai tinkle „Saugūs mokėjimai“ vėl pelnė tarptautinių ekspertų apdovanojimą. Remiantis keturių nuoseklių laboratorijos „MRG Effitas“ bandymų rezultatais, bendrovė ir jos produktas gavo aukščiausią apdovanojimą „Online Banking/Browser Security Award 2014/15“.

 

„MRG Effitas“ atstovai (iš kairės) Zoltanas Balazsas, Sveta Miladinovas ir Chrisas Pickardas įteikia apdovanojimą bendrovės generaliniam direktoriui Eugene Kaspersky

 

Laboratorijos „MRG Effitas“ analitikai nuolat analizuoja naujausias ir specializuotų transakcijų apsaugos programų, ir universalių sprendimų versijas, vertindami jų apsaugos nuo finansinių grėsmių efektyvumą. Remiantis keturių ketvirčių – nuo 2014 m. antrojo ketvirčio iki 2015 m. pirmojo ketvirčio – ataskaitų rezultatais, technologija „Saugūs mokėjimai“, kuri yra „Kaspersky Internet Security - Multi-Device“ sprendime, pasirodė viena efektyviausių – visuose bandymuose ji puikiai pasirodė ir gavo sertifikatus „MRG Effitas Certified“.

Per metus tyrimo metodologija buvo nuolat tobulinama: sprendimams siūlė susidoroti su aktualių finansinių kenkėjiškų programų kolekcijomis, taip pat neleisti nutekėti mokėjimo duomenims atliekant transakcijas iš jau užkrėstų sistemų. Be to, 2014 m. antrąjį ketvirtį tyrėjai imitavo bandymą įvykdyti ataką „žmogus per vidurį“; 2014 m. trečiąjį ketvirtį ir 2015 m. pirmąjį ketvirtį bandė apgauti apsaugą nukreipdami API iškvietimus; o 2014 m. ketvirtąjį ketvirtį apėjo naršyklės apsaugą taikydami operacinių sistemų „Windows Application Compatibility“ ir „Windows AppInit DLL“ instrumentus. Dėl eksperimento grynumo kai kuriuose bandymuose „Kaspersky Internet Security“ sprendimuose tyčia buvo išjungtos visos posistemės, išskyrus „Saugių mokėjimų“. Ir tai nesutrukdė produktui sėkmingai susidoroti su visomis grėsmėmis.

„Ne kiekvienas apsaugos instrumentas gali efektyviai priešintis šiuolaikinėms finansinėms grėsmėms. Dar mažiau technologijų geba su šia užduotimi stabiliai susidoroti, nepaisant nuolat besikeičiančių grėsmių. Modulis „Saugūs mokėjimai“ bandymas po bandymo įrodo esąs efektyvus. Būtent todėl mes džiaugiamės įteikdami „Kaspersky Lab“ apdovanojimą „Online Banking/Browser Security Award 2014/15“, – pranešė Sveta Miladinovas, „MRG Effitas“ steigėjas ir generalinis direktorius.

„Kaspersky Lab“ generalinis direktorius Eugene Kaspersky taip komentavo tyrimo rezultatus: „Nepriklausomi specializuoti bandymai labai naudingi ir vartotojams, ir kūrėjams. Džiaugiuosi, kad mūsų sprendimai parodė gerus rezultatus maksimaliai prie kovinių priartintomis sąlygomis. Jau seniai aišku, kad apsauga internete negali apsiriboti bazine antivirusine programa, ir, be abejo, žmonėms labai svarbu, kad jų pinigai būtų patikimai apsaugoti.“

„Saugūs mokėjimai“ – viena svarbiausių „Kaspersky Lab“ apsaugos technologijų. Ji leidžia užtikrinti daugiasluoksnę vartotojo finansinio aktyvumo apsaugą, tikrindama kompiuterį dėl kenkėjiškos programinės įrangos, užtikrindama, kad mokėjimo tinklalapis tikras, ir apsaugodama transakciją visuose jos etapuose.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.