„Allot“ ir „Kaspersky Lab“ pristato mobiliųjų programų ir URL analizę. Iš jos matyti, kad elgesio profiliai nesaugūs. Tačiau saugumo specialistai gali pasiūlyti veiksmingas saugumą užtikrinančias paslaugas.

„Allot Communications Ltd.“ (NASDAQ, TASE: ALLT), pasaulyje pirmaujantis saugumo ir monetizacijos sprendimų tiekėjas, kartu su „Kaspersky Lab“, pasaulio kibernetinio saugumo bendrove, paskelbė mobiliųjų telefonų naudotojų tendencijų ataskaitą „Allot MobileTrends Report H1 2016, Mobile Users at Risk“. Joje analizuojama potenciali mobiliųjų programėlių ir URL naudojimo bei naudotojų rizika, kurią kelia kenkėjiškos programos. Rezultatai rodo, kad individualus elgesys yra reikšmingas ir net lemiamas rizikos rodiklis. Ataskaitoje teigiama, kad ryšio paslaugų teikėjai vienareikšmiškai sukelia riziką judriojo ryšio naudotojams, siūlydami saugumo sprendimus iš savo tinklo ar „debesies“.

Pagrindinės išvados

  • Potencialią kenkėjiškų programų riziką sukelia ir vartotojų elgesys internete, ir programėlės arba URL. Kitaip tariant, esmė – ne programėlė, bet tai, kaip ja naudojamasi.
  • Verslo vartotojai demonstruoja pavojingiausią elgesį internete. 79 proc. verslininkų ir 67 proc. verslininkių kiekvieną dieną naudojasi potencialiai pavojingomis programomis.
  • Jaunimas ir vidutinio amžiaus žmonės taip pat rizikuoja – 65 proc. jų kiekvieną dieną naudojasi potencialiai pavojingomis programomis.
  • Nors mobiliųjų programėlių parsisiuntimas dažnai apsaugotas, jų nuolatinis taikymas nėra apsaugotas, todėl naudotojams kyla grėsmių.

„Mūsų mobiliųjų telefonų naudotojų elgesio ataskaitos išvados aiškiai rodo, kad saugumo priemonės gali suteikti visapusišką apsaugos paslaugų spektrą visai veiklai internete, – sakė Yaniv Sulkes, „Allot Communications“ AVP rinkodaros specialistas. – Be to, mobiliojo ryšio operatoriai yra puikiai pasirengę suteikti apsaugą fiziniams naudotojams ir įmonėms. Mat jie turi puikią galimybę identifikuoti ir užmegzti ryšius su klientais, kuriems gresia pavojus, pritaikyti jiems personalizuotus saugumo sprendimus iš savo tinklo ar „debesies“.

„Su „Allot Communications“ mes bendradarbiaujame ilgiau nei metus užtikrindami kibernetinį mobiliojo ryšio sektoriaus saugumą. Partnerystė prasidėjo, kai jiems pasiūlėme „Kaspersky Anti-Virus SDK“ sprendimą filtruoti ir apsaugoti mobilųjį srautą nuo kenkėjiškų programų ir kitų kibernetinių grėsmių. Džiaugiamės galėdami atkreipti šiame sektoriuje veikiančių įmonių dėmesį į rizikingą judriojo ryšio naudotojų elgesį, ypač dabar, kai daugeliui naudotojų mobilieji prietaisai tapo pagrindiniais prisijungimo prie interneto įrankiais, o tik pusė jų taiko saugumo sprendimus savo mobiliuosiuose įrenginiuose“, – komentuoja Aleksandras Karpitsky, „Kaspersky Lab“ technologijų licencijavimo vadovas.

Tyrime buvo nagrinėjama 500 tūkst. mobiliųjų telefonų su „Android“, „iOS“ ir „Windows Phone“ operacinėmis sistemomis, atsitiktine tvarka atrinkti mobiliųjų duomenų įrašai, surinkti per 7 dienas. „Kaspersky Lab“ kenkėjiškų programų tyrimo ekspertai sudarė 500 pavojingiausių URL sąrašą, o „Allot“ sudarė 500 pavojingiausių programėlių sąrašą ir klasifikavo kiekvieną programą ir URL kaip saugų arba pavojingą. Norėdami nustatyti kenkėjiškų programų riziką, „Allot“ sulygino naudotojų elgesio internete profilius, nustatytus anksčiau pristatytoje ataskaitoje „Allot MobileTrends Report (5+1 Touch-Point Triggers for Smart Customer Engagement“, su naudotojų kasdien taikomomis programėlėmis ir URL.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.