„Kaspersky Lab“ ir Šveicarijoje veikianti kibernetinio saugumo bendrovė „WISeKey“ paskelbė apie kibernetinėms grėsmėms gebančią pasipriešinti programėlę „WISeID Kaspersky Lab Security“. Joje įdiegtos geriausios kibernetinio saugumo bendrovių technologijos, mobiliųjų įrenginių naudotojams siūlančios patikimesnę komunikaciją ir sandorius.

„WISeID Kaspersky Lab Security“ programėlė į saugią asmens duomenų saugyklą užrakina asmeninius duomenis: paskyrų pavadinimus ir slaptažodžius, kredito kortelių numerius ir prieigos PIN kodus. Ji geba atpažinti veiklą internete vykdantį subjektą, o duomenys išlieka apsaugoti patikimoje debesų saugykloje.

Mobiliųjų telefonų grėsmės didėja ir tampa vis sudėtingesnės, programišiai ieško būdų, kaip pagrobti mobiliuosius įrenginius, kad gautų „Bitcoin“, arba kaip apgauti judriojo ryšio naudotojus ir išvilioti asmens tapatybės ir banko sąskaitų informaciją. Nors mobiliųjų telefonų operacinės sistemos programų kūrėjams teikia svarbias saugumo funkcijas, programišiai vis dar gali pasinaudoti „Android“ ir „iOS“ įrenginiais, taikydami įvairių virusų vektorius kenkėjiškoms programoms diegti.

Mobiliosios saugumo programinės įrangos netaikantiems naudotojams pavojingos visos šios grėsmės. Į „WISeID Kaspersky Lab Security“ įeina „Kaspersky Mobile Security SDK“ – patikimas saugumo sprendimas mobiliesiems telefonams apsaugoti. SDK suteikia galimybę taikyti pažangias saugumo funkcijas.

Be to, „WISeID“ užšifruotoje saugykloje saugo slaptažodžius, generuoja sunkiai atkuriamus slaptažodžius ir saugiai sinchronizuoja duomenis tarp kompiuterių ir daugelio platformų įrenginių į patikimą debesų saugyklą. Į saugyklą galima patekti tik taikant pagrindinį naudotojo slaptažodį ir (ar) apibrėžtą modelį su papildoma apsauga, teikiama naudotojo veidui atpažinti. „WISeID“ galima rasti internete vienu klavišų spustelėjimu.

„WISeID Kaspersky Lab Security“ kartu su „Kaspersky Mobile Security SDK“ dabar taikomas „iPhone“, „iPad“, „Android“, „Mac OSX“, „Windows“ ir „Kindle“, http://www.wiseid.com

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.