„Kaspersky Lab“ išleido naują programėlę „AdCleaner“ įrenginių su „iOS“ naudotojų apsaugai nuo įkyrios reklamos. Šis nemokamas priedas, skirtas „Safari“, atverčiamuose interneto puslapiuose automatiškai blokuoja reklaminius langus, nuorodas ir reklamjuostes bei darbą mobiliojoje naršyklėje daro patogesnį ir saugesnį.

Šiuolaikinis mobiliojo įrenginio naudotojas yra įpratęs gauti interneto prieigą greitai ir bet kur. Tačiau kartais, kad gautų reikalingą informaciją, jis priverstas laviruoti tarp daugybės reklaminių sluoksnių, atimančių laiką ir erdvę ir iš taip nedidelio mobiliojo įrenginio ekrano.

Programėlė „Kaspersky AdCleaner“ filtruoja naršyklėje „Safari“ atverčiamų tinklalapių turinį, šalindama įkyrią reklamą. Jei pageidauja, naudotojas visada gali atversti visą puslapį. „AdCleaner“ leidžia ne tik padidinti naršymo greitį ir patogumą, bet ir sumažinti srauto apimtį bei sutaupyti įrenginio bateriją.

„Kaspersky Lab“ atkreipia dėmesį į kiekvieną smulkmeną, kai kalbama apie saugumą internete. Manome, kad naudotojas turi teisę rinktis, ką matyti ir ko nematyti internete. Reklamos filtravimas taikant „Kaspersky AdCleaner“ padeda išvengti atsitiktinių reklamjuosčių paspaudimų, vadinasi, ir potencialiai pavojingų nuorodų atidarymo arba susidūrimu su nepageidaujamu turiniu. Galiausiai tai indėlis į naudotojo privatumo apsaugą – reklaminės agentūros negali sekti jo veiksmų internete“, – sako Aleksejus Čikovas, „Kaspersky Lab“ produktų vadybininkas.

Programėlę galima įsigyti „App Store“ parduotuvėse visame pasaulyje anglų ir rusų kalba įrenginiams su operacine sistema „iOS 9“ ir naujesnėmis, pradedant nuo „iPhone 5s“, „iPad Air“, „iPad Mini 2“. „Kaspersky AdCleaner“ papildys programėlių „Kaspersky Lab“, skirtas „iOS“ sąrašą kartu su „Kaspersky Safe Kids“, „Kaspersky Password Manager“ ir „Kaspersky Safe Browser“.

Sužinoti apie kitus nemokamus „Kaspersky Lab“ sprendimus galima čia:
http://free.kaspersky.com.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.