Baigėsi didelio masto projektas „Antarctic Biennale“ – meno ekspedicija į Antarktidos žemyną, kurį rėmė ir partnere tapo „Kaspersky Lab“. Per 11 plaukimo ledlaužiu „Akademikas Sergejus Vavilovas“ dienų dailininkų, muzikantų, tyrinėtojų, technikos vizionierių ir filosofų komanda įveikė per 1 tūkst. km tarp ledkalnių ir Dreiko sąsiaurio ledinių vandenų. Kiekvieną kelionės dieną ekspedicijos dalyviai kūrė meno instaliacijas, perteikiančias piečiausio Žemės žemyno grožį ir trapumą.

 

Jasuakis Igarasis (Yasuaki Igarashi) kartu su kitais menininkais nėrė tinklą, kuris turi sujungti visų jį kūrusiųjų prisiminimus. O jei pro šį tinklą žiūrėsi į supantį pasaulį, jis atrodo naujai.

Šo Chasegavas (Sho Hasegawa) čiuožė Antarktidos ledu savo paties kurtomis pačiūžomis. Jis ne tik smagiai leido laiką, bet ir gamino elektros energiją – ją generavo pačiūžos.

Šama Rachman (Shama Rahman) grojo sitara, kurios stulbinamas garsas liejosi tarp amžinų ledynų.

Choakinas Fargasas (Joaquín Fargas) sukūrė robotą Glasiatorių (Glaciator), kuris suspaudžia sniegą iki firno – tarpinės formos tarp sniego ir ledo formos. Taip pagreitinamas ledynų formavimosi procesas. Robotas naudoja saulės energiją. O kad jokios kibernetinės grėsmės nesutrukdytų roboto darbo, „Kaspersky Lab“ apsaugojo jį savo technologijomis.

„Kaspersky Lab“ taip pat įnešė savo indėlį į meno gyvavimą žemyne – bendrovės žalia meška pagyvino baltus Antarktidos peizažus ir tapo neginčijama visos „Antarctic Biennale“ komandos numylėtine.

Eugenijus Kaspersky, „Kaspersky Lab“ generalinis direktorius taip pat dalyvavo meno ekspedicijoje. Komentuodamas plaukimo prie Antarktidos krantų rezultatus, jis pareiškė: „Antarktidos bienalė, mano manymu, – unikalus reiškinys kultūros pasaulyje. Šioje ekspedicijoje buvo vietos ir menui, ir filosofijai, ir mokslui. Esu tikras, kad tokie projektai padeda plėsti žinias, ieškoti naujų reikšmių, rengti kultūros dialogą. Taip kuriamas naujas menas. Daugelis bienalėje dalyvavusių žmonių – tikrieji vizionieriai, būtent dėl tokių kaip jie įmanomas meno ir mokslo progresas, o kartu ir visos žmonijos vystymasis. Naujo kūrimas, harmonijos paieškos nesuderinamuose dalykuose – visa tai daro pasaulį geresnį, ir aš didžiuojuosi, kad buvau šios meno ekspedicijos dalyviu. Kibernetinio saugumo srityje mus irgi motyvuoja ši svarbi užduotis – daryti pasaulį geresnį.“

„Antarctic Biennale“ projekto metu sukurti objektai ir instaliacijos gaus antrąjį gyvenimą įvairiose viso pasaulio parodose.

Apie projektą „Antarctic Biennale“

„Antarctic Biennale“ koncepcijos autorius, projekto įkūrėjas ir komisaras – Rusijos dailininkas, jūreivis, filosofas Aleksandras Ponomariovas. Neįprasčiausios istorijoje bienalės idėja gimė dailininkui prieš 10 metų per jo pirmąsias ekspedicijas į Antarktidą. Dabar autoriaus sumanymas tampa realybe. 2017 m. kovo 17 d. mokslo tyrimo laivu „Akademikas Sergejus Vavilovas“apie šimtas žmonių iš viso pasaulio – dailininkai, architektai, tyrinėtojai, rašytojai, filosofai – išvyko į kūrybinę kelionę prie piečiausio Žemyno krantų.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – pasaulinė kibernetinio saugumo bendrovė, įkurta 1997 m. Bendrovės sukauptos žinios apie grėsmes ir saugumą nuolat paverčiamos saugumo sprendimais ir paslaugomis, siekiant apsaugoti viso pasaulio ypatingos svarbos verslo infrastruktūras, vyriausybes ir naudotojus. Didelį bendrovės saugumo portfelį sudaro pirmaujanti „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistema ir daugybė specializuotų apsaugos sprendimų bei paslaugų, skirtų kovoti su sudėtingomis skaitmeninėmis grėsmėmis. Daugiau nei 400 mln. naudotojų ir 270 tūkst. verslo klientų apsaugomi „Kaspersky Lab“ technologijų.