„Kaspersky Lab“ taps populiariojo tarptautinio mokslo festivalio „Starmus“, vyksiančio Trondheime, Norvegijoje, birželio 18–23 d., rėmėja ir partnere.

2017 m. viena svarbiausių festivalio temų bus Pramonė 4.0 ir su ja susiję saugumo klausimai. Siekdama populiarinti šią temą ir atkreipti dėmesį į aktualias žmonijos problemas, „Kaspersky Lab“ sukurs didelę švietimo laboratoriją, kur kasdien vyks paskaitos ir seminarai – juos ves informacinio saugumo ekspertai ir įvairių sričių mokslininkai. Be to, bendrovės generalinis direktorius Eugenijus Kaspersky kartu su kitais ekspertais dalyvaus diskusijoje, kurioje bus aptariami interneto ir prijungtų sistemų apsaugos srities specialistų rengimo klausimai.

„Pernai festivalyje „Starmus“ pasakojau apie fundamentalaus mokslo ir kibernetinio saugumo ryšį, kodėl pasaulis turi investuoti į šios srities švietimą. Buvau taip įkvėptas festivalio idėjos ir nuotaikos, kad beveik iš karto nutariau paremti šių metų festivalį, – pasakoja Eugenijus Kaspersky. – „Starmus“ jungia mokslo ir muzikos pasaulio geriausiuosius ir suteikia galimybę suprantamai papasakoti apie sudėtingus akademinius dalykus. Džiaugiuosi, kad dabar ir mes galime įdėti savo indėlį į šį procesą.“

Taip pat „Kaspersky Lab“ ketina organizuoti festivalio transliaciją realiuoju laiku Trondheimo aikštėse ir už jo ribų. Pavyzdžiui, nemokamai pasiklausyti geriausių pasaulio mokslininkų pranešimų ir paskaitų bus galima Norvegijos mokslo ir technologijos universitete (NTNU).

Mokslo festivalis „Starmus“ šiemet vyksta jau ketvirtą kartą. Jis organiškai jungia astronomiją (nuo kurios viskas prasidėjo 2011 m.) su įvairiais mokslais, menu ir muzika. Savo atradimais festivalyje dalijasi garsiausi planetos protai. Šiemet dalyvaus 10 Nobelio premijos laureatų, žinomas fizikas teoretikas Stivenas Hokingas, Mėnulyje buvęs astronautas Bazas Oldrinas, Aleksejus Leonovas, pirmasis žmogus, išėjęs į atvirą kosmosą, Amerikos kino režisierius Oliveris Stounas ir televizijos vedėjas Laris Kingas ir daugelis kitų.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – pasaulinė kibernetinio saugumo bendrovė, įkurta 1997 m. Bendrovės sukauptos žinios apie grėsmes ir saugumą nuolat paverčiamos saugumo sprendimais ir paslaugomis, siekiant apsaugoti viso pasaulio ypatingos svarbos verslo infrastruktūras, vyriausybes ir naudotojus. Didelį bendrovės saugumo portfelį sudaro pirmaujanti „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistema ir daugybė specializuotų apsaugos sprendimų bei paslaugų, skirtų kovoti su sudėtingomis skaitmeninėmis grėsmėmis. Daugiau nei 400 mln. naudotojų ir 270 tūkst. verslo klientų apsaugomi „Kaspersky Lab“ technologijų.