„Kaspersky Lab“ įrenginių „Android“ naudotojams pristatė naują sprendimą – „Battery Life“. Ši nemokama programa skirta išgelbėti mobiliųjų įrenginių naudotoją nuo labai nemalonios situacijos, kai telefono baterija išsikrauna netinkamu momentu.

Remiantis apklausa, 9 iš 10 žmonių jaučia paniką, kai jų telefono baterijos įkrovimo indikatorius mažėja. Tai nenuostabu, nes žmonės jaučiasi labiau susirūpinę, kai šalia nėra mobiliųjų kompanionų, nei tada, kai nėra realių partnerių.

Dažnai dėl neįkrauto išmaniojo telefono gali būti ne tik nemalonu, bet ir nesaugu. Pavyzdžiui, gali kilti pavojus atsidurti avarinėje situacijoje arba nepažįstamoje aplinkoje be mobiliojo ryšio. „Battery Life“ skirtas šiai problemai išspręsti kartą ir visiems laikams.

„Kaspersky Lab“ sprendimas analizuoja visas naudotojo įrenginio programas ir nurodo tas, kurios sunaudoja daugiausia energijos. Tai ypač svarbu, turint omenyje tai, kad 96 proc. „Android“ įrenginių programų veikia fone, net jei naudotojas jų neaktyvino. „Battery Life“ gali sustabdyti šiuos „akumuliatoriaus gobtuvus“ vienu prisilietimu, taip išplėsdamas įrenginio akumuliatoriaus tarnavimo laiką. „Battery Life“ taip pat atsiųs naudotojui skubų pranešimą, jei bet kuri programa ims naudoti daugiau energijos nei įprastai.

Dar viena naudinga „Battery Life“ funkcija – gebėjimas apskaičiuoti likusį laiką, kol išmaniojo telefono baterija visiškai išsikrauna. Ši informacija naudotojams suteikia galimybę skubiai rasti telefono įkrovimo būdą, kad neliktų be mobiliojo ryšio, kai jo gali labiausiai prireikti. Panašiai „Battery Life“ apskaičiuoja, kiek liko laiko baterijai įkrauti.

„Mūsų požiūris į naudotojų apsaugą mažina skaitmeninę riziką visais aspektais, ne tik kibernetinių grėsmių srityje. „Battery Life“ padeda žmonėms palaikyti ryšį. Tačiau taip pat svarbu turėti omenyje interneto saugumą. Ir apsvarstyti savo privatumo apsaugą nuo smalsių akių bei įrenginio apsaugą nuo praradimo ar vagystės. Visiems šiems rūpesčiams išspręsti mes taip pat parengėme sprendimus“, – pažymi Elena Charčenko, „Kaspersky Lab“ klientų produktų valdymo skyriaus vadovė.

„Battery Life“ užima tik 15 Mb ir yra skirtas „Android“ platformai tik keliomis kalbomis. Norėdami parsisiųsti programą, spauskite nuorodą.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – pasaulinė bendrovė, jau 20 metų dirbanti kibernetinio saugumo srityje. Bendrovės sukauptos žinios ir 20 metų patirtis sudaro apsaugos sprendimų ir paslaugų, užtikrinančių viso pasaulio verslo, ypatingos svarbos infrastruktūros, vyriausybės ir naudotojų saugumą, pagrindą. Didelį „Kaspersky Lab“ bendrovės portfelį sudaro pažangiausi galinių įrenginių apsaugai skirti produktai ir daugybė specializuotų apsaugos sprendimų bei paslaugų, skirtų kovoti su sudėtingomis ir nuolat evoliucionuojančiomis kibernetinėmis grėsmėmis. Daugiau nei 400 mln. naudotojų ir 270 tūkst. verslo klientų apsaugomi „Kaspersky Lab“ technologijų.