Pasaulinė kibernetinės saugos bendrovė „Kaspersky Lab“, kuri švenčia savo 20 metų jubiliejų, matė, kaip vieno žmogaus misija virto pasauliniu kryžiaus žygiu prieš elektroninius nusikaltimus. Šiais metais „Kaspersky Lab“, pasitelkusi inovacijas ir savo viziją, sustiprino savo pajėgas – įgyvendino tokias svarbias iniciatyvas kaip „Kaspersky Security Cloud“ ir „Kaspersky OS“, suteikiančias įmonėms ir naudotojams galimybę apsisaugoti nuo besikeičiančių grėsmių. Projektas „Earth 2050“ atskleidė, koks bus ateities kibernetinių grėsmių kraštovaizdis ir eksperimentas „Saugumo garsas“, kuriame tiriami garsai, susiję su saugumo jausmu, leidžia „Kaspersky Lab“ vienu žingsniu lenkti kibernetinius nusikaltėlius ir pirmauti kibernetinio saugumo pramonėje.

1989 m. jaunas programinės įrangos inžinierius nustatė, kad jo kompiuterį užpuolė nežinomas „Cascade“ virusas. Sužavėtas šio iššūkio jis nusprendė nustatyti virusą, jį išnagrinėti ir sukurti programinę įrangą, kuri galėtų jį neutralizuoti. Tas inžinierius – tai Eugenijus Kaspersky. Taip prasidėjo „Kaspersky Lab“ istorija, įmonės, dabar jau turinčios 20 metų patirtį ir daugiau kaip 3700 darbuotojų.

1997 m. Eugenijus ir trys jo partneriai įsteigė „Kaspersky Lab“. Prasidėjusi vos nuo 19 žmonių, „Kaspersky Lab“ tapo tarptautine lydere kibernetinio saugumo srityje, vykdanti veiklą 200 šalių ir teritorijų bei turinti 35 biurus 31 šalyje. Bendrovės produktai ir technologijos apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų ir daugiau nei 270 tūkst. verslo klientų visame pasaulyje.

Per savo 20 metų istoriją „Kaspersky Lab“ matė daugybę grėsmių kraštovaizdžio pokyčių ir stebėjo, kaip vartotojai ir organizacijos matė savo saugumą. Spartus naujų technologijų išplitimas reiškia, kad pirmasis nuo „Cascade“ viruso Eugenijaus išgelbėtas kompiuteris yra pasenęs, nes jis, kaip ir daugelis kitų, dabar kasdien naudojasi keliais įrenginiais. Nors galimybė jungtis prie pasaulinio tinklo pagerino mūsų gyvenimą ir jį visiškai pakeitė, auganti mūsų priklausomybė nuo IT taip pat tapo pasauline problema.

Technologijos tapo itin svarbios kasdienei naudotojų patirčiai, todėl IT saugumo patirtis tapo dvigubai svarbesnė. Eugenijus ir jo komanda išmano pasaulio kibernetinį kraštovaizdį ir yra nepralenkiami, kai aptinkamos ir neutralizuojamos visos kenkėjiškų programų formos. Po daugelio metų kovos su didžiulėmis IT grėsmėmis sukaupta patirtis yra vertingiausias „Kaspersky Lab“ turtas ir leidžia komandai vienu žingsniu lenkti galimas grėsmes.

Šiandien „Kaspersky Lab“ portfelis apima IT sprendimus, skirtus įvairiems klientams. Jie apsaugo vartotojus, smulkaus ir vidutinio verslo įmones ir didžiules bendroves nuo įvairių rūšių grėsmių ir suteikia patogias priemones jų saugumui kontroliuoti ir valdyti.

Vienas pagrindinių „Kaspersky Lab“ pranašumų – komanda. Eugenijus Kaspersky, „Kaspersky Lab“ generalinis direktorius ir bendrovės įkūrėjas teigia: „20 metų viename versle – tai jau daug. Tikėsite ar ne, bet man vis dar patinka. Patinka mūsų komanda ir mūsų darbas. Išgyvenome gerus ir blogus laikus bei daug išmokome. Per pastaruosius 20 metų dirbome 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę – analizuojame ir kovojame su visomis IT grėsmėmis ir darome pasaulį geresne vieta gyventi. Man labai pasisekė, nes mano verslas yra mano aistra. Net po dviejų dešimtmečių man vis dar smalsu – kas tai, kaip tai veikia ir kodėl? Mane žavi technologijos, daug išmokstu iš aplinkinių žmonių.“

„Mano tikslas, kad kiekvienas mūsų komandos narys prisidėtų tiek, kiek galėtų, kad taptų kažko didesnio dalimi. Tai daugiau nei tik darbas, tai labiau galimybė aktyviai įsitraukti į „Kaspersky Lab“ bendruomenę,“ – pažymi Eugenijus Kaspersky.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – pasaulinė bendrovė, jau 20 metų dirbanti kibernetinio saugumo srityje. Bendrovės sukauptos žinios ir 20 metų patirtis sudaro apsaugos sprendimų ir paslaugų, užtikrinančių viso pasaulio verslo, ypatingos svarbos infrastruktūros, vyriausybės ir naudotojų saugumą, pagrindą. Didelį „Kaspersky Lab“ bendrovės portfelį sudaro pažangiausi galinių įrenginių apsaugai skirti produktai ir daugybė specializuotų apsaugos sprendimų bei paslaugų, skirtų kovoti su sudėtingomis ir nuolat evoliucionuojančiomis kibernetinėmis grėsmėmis. Daugiau nei 400 mln. naudotojų ir 270 tūkst. verslo klientų apsaugomi „Kaspersky Lab“ technologijų.