„Kaspersky Lab“ pristato savo naują nemokamą už kompiuterių su OS X programine įranga veiklą atsakingą sprendimą „Kaspersky Virus Scanner for Mac“ („Kaspersky antivirusinė programa, skirta Mac“). Nemokamas skaitytuvas greitai ir efektyviai patikrina prietaisus, ar juose nėra kenkėjiškų programų. Įdiegę mokamą sprendimo versiją galite pašalinti įvairias prietaise rastas grėsmes. Abu sprendimai skirti „Apple“ kompiuteriams, siekiant apsaugoti privatų jų vartotojų gyvenimą ir prietaisuose saugomus duomenis.

2014 m. „Kaspersky Lab“ produktai užblokavo daugiau nei 3,6 mln. bandymų užkrėsti OS X kompiuterius. Per metus bendrovės ekspertai nustatė 1499 naujas kenkėjiškas šios platformos programas. Žinoma, šis skaičius yra gerokai mažesnis nei per tą patį laikotarpį sukurta pavojingos programinės įrangos „Windows“ ar „Android“ prietaisams. Tačiau neseniai atliktas vartotojų rizikos tyrimas parodė, kad tik pusė OS X kompiuterių yra apsaugoti. Taigi milijonams viso pasaulio vartotojų gresia pavojus.

Su „Kaspersky Virus Scanner for Mac“ vartotojai gali nustatyti galimas grėsmes savo kompiuteriuose, net jei kitas saugumo sprendimas jau yra įdiegtas į prietaisą. Programėlė kompiuteryje ieško kenkėjiškų programų pėdsakų (esamos pasirinkimo galimybės – visas skenavimas, greitas skenavimas arba pasirinktinis skenavimas), suteikia vartotojams išsamią informaciją apie rezultatus ir pasiūlo tinkamą sprendimą nustatytoms problemoms išspręsti.

Be to, „Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac“ gali pašalinti įvairias pavojingas programas. Ši skenerio versija taip pat gali automatiškai patikrinti kiekvieną vartotojo atsiųstą naują failą ir nustatyti, ar jis neturi kenksmingo kodo.

Antivirusinės abiejų programėlių duomenų bazės versijos reguliariai atnaujinamos, kad galėtų apsaugoti net nuo naujausių kibernetinių nusikaltėlių kuriamų sprendimų. Be to, abu produktai gaudo kenkėjiškas programas ne tik iš OS X, bet ir iš „Windows“ ir „Android“ įrenginių. Nors programos, skirtos kitoms operacinėms sistemoms, paprastai nėra pavojingos „Mac“, jos gali tykoti kompiuteryje tol, kol sulaukia galimybės užkrėsti įrenginį, kai failai kopijuojami į laikmenas.

„Net jei nemanote, kad jus ir jūsų duomenis „Mac“ kompiuteryje reikia apsaugoti, prisiminkite draugus ir kolegas, kurie gali turėti kenkėjiškos įtakos jūsų įrenginiui. Pavyzdžiui, jie gali prarasti pinigus paspaudę kenkėjišką nuorodą, atsiųstą kenkėjiškos programos iš jūsų sąskaitos, ar prarasti vertingus failus parsisiųsdami „Trojos“ virusą iš jūsų USB disko ar per kabelį. Štai kodėl svarbu reguliariai peržiūrėti visus prietaisus dėl kibernetinių grėsmių – ar jos grėstų „Mac OS X“, „Windows“ ar „Android“ – sako Vladimiras Zapolianskis, „Kaspersky Lab“ produktų ir technologijų rinkodaros vice prezidentas.

Skenerių jau galima atsisiųsti į „App Store“ devyniomis kalbomis. Daugiau apie „Kaspersky Lab“ nemokamus sprendimus galite sužinoti čia.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.