„Kaspersky Lab“ pristatė naujausią „Kaspersky Internet Security, skirtą „Mac“ versiją. Pasitelkdami naujas privačios naršyklės ir kompiuterio kameros apsaugos technologijas, skirtas apsaugoti privatumą ir konfidencialią informaciją, naudotojai gali būti tikri dėl savo saugumo ir net sutaupyti pirkdami internetu.

Kai naudotojas pradeda naršyti internete, tūkstančiai reklaminių botų, ieškančių informacijos tinkle, stebi kiekvieną jo žingsnį ir suinteresuotoms šalims išsiunčia informaciją: naudotojo lankomos svetaines, jo paieškos užklausas, jo būvimo vietą ir naudojamus įrenginius. „Privatus naršymas“ apsaugo svetaines ir interneto programas nuo šios informacijos rinkimo. Technologija tiesiog „išima“ tokio tipo asmeninę informaciją iš interneto srauto, užtikrindama, kad ji niekada neišeitų už įrenginio ribų. Tai esminis „Kaspersky Lab“ technologijos „Privatus naršymas“ skirtumas nuo kitų panašių naršyklės apsaugos priemonių.

Net jei naudotojas mano, kad neturi ką slėpti, nuolatinė „priežiūra“ realiuoju laiku sukelia tiesiogiai su finansinėmis išlaidomis susijusių padarinių. Pavyzdžiui, įvairių prekių kainos ir paslaugų savybės gali skirtis priklausomai nuo naudotojo ir jo prietaiso būvimo vietos, apsilankymų šių prekių ir paslaugų svetainėse istorijos.

Taip pat yra daug pavyzdžių, kai kompiuterių kameros naudojamos šnipinėti naudotojus ir net vykdyti seksualinį persekiojimą (turto prievartavimo rūšis, kai nusikaltėliai reikalauja išpirkos už intymias nuotraukas, kurios buvo padarytos interneto vaizdo kameromis). Kameros apsaugos technologija nuolat informuoja naudotoją apie bet kokius procesus, kai bandoma prisijungti prie interneto kameros. Šios technologijos pranašumas tas, kad net jei pasitelkiant virusą išjungiamas kameros indikatorius viruso veiklai paslėpti, tai netrukdys produktui stebėti kameros veiklą ar naudotojo prašymu užblokuoti prieigą prie jos.

„Naudotojai vis dar mano, kad „Apple“ kompiuteriai yra mažiau veikiami kibernetinių grėsmių, todėl nereikia papildomų apsaugos priemonių. Deja, tai netiesa. Daugelis kibernetinių grėsmių, pavyzdžiui, sukčiavimas, prastai apsaugotas ryšys, naudotojų kibernetinių žinių stygius ir kitos silpnosios vietos, iš tiesų atveria kelią nusikaltėliams pakenkti beveik bet kokio prietaiso ar operacinės sistemos naudotojams. Štai kodėl tobulindami naująjį saugumo sprendimą „OS X“ ypatingą dėmesį skyrėme technologijoms, užtikrinančioms naudotojo privatumą internete, įskaitant kompiuterio kameros apsaugą ir privatų naršymą“, – sako Nilita Švečovas, „Kaspersky Lab“ tyrimų ir kūrimo direktorius.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – didžiausia pasaulyje privati bendrovė, kurianti IT saugumo užtikrinimo programinius sprendimus. Bendrovė yra viena iš keturių geriausių „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistemų kūrėjų. Jau daugiau nei šešiolika metų „Kaspersky Lab“ kuria efektyvius apsaugos sprendimus korporacijoms, vidutinio ir smulkaus verslo bendrovėms bei privatiems naudotojams. Didžiojoje Britanijoje registruotos „Kaspersky Lab“ technologijos ir sprendimai apsaugo daugiau nei 400 milijonų naudotojų beveik 200 pasaulio šalių ir teritorijų.