Tinklalapis www.nomoreransom.org dabar prieinamas 14 kalbų ir turi 40 nemokamų iššifravimo įrankių. Nuo mūsų pastarojo pranešimo gruodį daugiau nei 10 tūkst. viso pasaulio naudotojų, naudodamiesi tinklalapyje pateikiamais nemokamais įrankiais, galėjo iššifruoti savo pažeistus įrenginius.

„No More Ransom“ buvo pradėtas 2016 m. liepą Nyderlandų nacionalinės policijos, Europolo, „Intel Security“ ir „Kaspersky“ Lab nuo tada kovoje su išpirkos reikalaujančiais virusais teisėsauga ir privatus sektorius ėmė bendradarbiauti nauju lygiu. Iš pat pradžių prie projekto prisijungė dešimtys visų žemynų partnerių. Taigi, išpirkos reikalaujantys virusai yra pasaulinė problema, su kuria turi būti ir bus kovojama bendromis jėgomis. Statistika rodo, kad daugumą tinklalapio lankytojų sudaro naudotojai iš Rusijos, Nyderlandų, JAV, Italijos ir Vokietijos.

Iš pradžių tinklalapis buvo prieinamas anglų, olandų, prancūzų, italų, portugalų ir rusų kalbomis, vėliau svetainė buvo išversta į suomių, vokiečių, hebrajų, japonų, korėjiečių, slovėnų, ispanų ir ukrainiečių kalbas. Tikimasi kalbas plėsti.

Nauji privatūs ir valstybiniai partneriai

AVAST, „CERT Polska“ ir „Eleven Paths – Telefonica Cyber Security Unit“ prie „No More Ransom“ prisijungė kaip septinti asocijuotieji partneriai. Prisijungė 30 naujų remiančiųjų partnerių ir iš viso sudaro 76. Taip pat prisijungė Australijos, Belgijos, Izraelio, Pietų Korėjos, Rusijos ir Ukrainos teisėsauga; kiti – „Acronis International GmbH“, „Crowdstrike“, „Cyber Security Canada“, „DataGravity“, „Deloitte“, „eco – Association of the Internet Industry“ (eco e.V.), ENISA, „Global Cyber Alliance“ (GCA), „Japan Cyber Control Centre“ (JC3), „KUERT Datenrettung Deutschland GmbH“, „KÜRT Data Recovery and Information Security Co.“, „Mnemonic AS“, „Neutrino S.r.l.“, „Portugal Telecom“, „Secura Group Limited“, „SentinelOne“ ir „Verizon Enterprise Solutions“. Projektą remia CERT bendruomenės, atstovaujamos AfricaCERT, BA-CSIRT (CSIRT of Buenos Aires City Government), Centro Nacional de Cibersegurança, Certego Incident Response Team, Cybersecurity Malaysia and the Japan Computer Emergency Response Team Coordination Center (JPCERTCC).

Interpolas programoje ėmė dalyvauti po 2016 m. Interpolo ir Europolo kovos su elektroniniu nusikalstamumu konferencijos.

Nauji įrankiai

Po pastarojo pranešimo prie tinklalapio buvo pridėta 15 įrankių, siūlančių naujas iššifravimo galimybes išpirkos reikalaujančių virusų aukoms:

AVAST: Alcatraz Decryptor, Bart Decryptor, Crypt888 Decryptor, HiddenTear Decryptor, Noobcrypt Decryptor and Cryptomix Decryptor

„Bitdefender“: Bart Decryptor

„CERT Polska“: Cryptomix/Cryptoshield decryptor

„Check Point“: Merry X-Mas Decryptor and BarRax Decryptor

„Eleven Paths – Telefonica Cyber Security Unit“: Popcorn Decryptor

„Emsisoft“: Crypton Decryptor and Damage Decryptor

„Kaspersky Lab“: Updates on Rakhni and Rannoh Decryptors

Išsamios informacijos ir prevencijos patarimų rasite: www.nomoreransom.org.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – pasaulinė kibernetinio saugumo bendrovė, įkurta 1997 m. Bendrovės sukauptos žinios apie grėsmes ir saugumą nuolat paverčiamos saugumo sprendimais ir paslaugomis, siekiant apsaugoti viso pasaulio ypatingos svarbos verslo infrastruktūras, vyriausybes ir naudotojus. Didelį bendrovės saugumo portfelį sudaro pirmaujanti „Endpoint Security“ klasės apsaugos sistema ir daugybė specializuotų apsaugos sprendimų bei paslaugų, skirtų kovoti su sudėtingomis skaitmeninėmis grėsmėmis. Daugiau nei 400 mln. naudotojų ir 270 tūkst. verslo klientų apsaugomi „Kaspersky Lab“ technologijų.