„Kaspersky Lab“ pristatė naują programą „Kaspersky Secure Connection“, skirtą „Android“ įrenginiams apsaugoti per internetą perduodamus duomenis. Pagrindinė šios programos funkcija yra jos adaptyvumas: patogumas ir maksimali naudotojų apsauga, srauto šifravimas gali būti įjungiamas automatiškai, priklausomai nuo to, kokį saugumo lygį palaiko „Wi-Fi“ tinklas, prie kurio prijungtas įrenginys, taip pat kokios svetainės ir programos atidarytos.

Duomenų srauto šifravimas, labiau žinomas kaip VPN (virtualus privatus tinklas), apsaugo nuo perėmimo ir kenkėjiškos informacijos, siunčiamos per interneto ryšį, naudojimo. Pavyzdžiui, tai gali padėti užtikrinti paskyros slaptažodžių, privačios korespondencijos arba asmeninių internetu siunčiamų nuotraukų, aplankytų puslapių ir atliktų pirkimų saugumą. Šis metodas ypač svarbus, jei naudotojas dažnai jungiasi prie nežinomų „Wi-Fi“ tinklų, kuriuos elektroniniai nusikaltėliai gali naudoti kaip spąstus. Remiantis „Kaspersky Lab“ tyrimo išvadomis, kas ketvirtas (28 proc.) viso pasaulio „Wi-Fi“ tinklas yra nesaugus.

„Kaspersky Secure Connection“ skirtas apsaugoti naudotojų privatumą ir asmeninę informaciją nuo šios grėsmės. Priklausomai nuo nustatymų, sprendimas gali užšifruoti visą išsiųstą ir gautą informaciją nuolat arba tik tais atvejais, kai saugumas ypač svarbus, pavyzdžiui, kai naudotojas prisijungia prie nesaugaus „Wi-Fi“ tinklo. Be to, siūloma aktyvinti numatytąją apsaugą atidarant tinklalapius ir programas, kuriose yra finansinės informacijos (bankai, internetinės parduotuvės, mokėjimo sistemos) ir socialinių tinklų svetaines. Naudotojas taip pat gali pasirinkti svetaines ir programas, kurioms jis norėtų nustatyti papildomą apsaugą.

„Kaspersky Secure Connection“ leidžia kiekvienam įrenginiui ir neribotam prietaisų skaičiui per dieną siųsti 200 MB laisvo šifruoto srauto. Į „My Kaspersky“ portalą užsiregistravęs naudotojas kasdien nemokamai gaus 300 MB. Mokama sprendimo versija siūlo neribotą srautą penkiems įrenginiams vieną mėnesį ar vienus metus, priklausomai nuo pasirinktos prenumeratos.

„Mobilieji įrenginiai dažniausiai prijungiami prie nepažįstamų „Wi-Fi“ tinklų, todėl būtina šifruoti srautą. Džiaugiamės galėdami pristatyti sprendimą, kaip apsaugoti populiariausios mobiliosios operacinės sistemos duomenų perdavimą. Dabar mobiliojo ryšio naudotojai gali būti tikri, kad jų finansinės operacijos ir brangūs duomenys yra saugomi nepriklausomai nuo jų buvimo vietos. Iki metų pabaigos planuojame pasiūlyti panašų įrenginių sprendimą skirtą „iOS“, – sako Andrejus Mochola (Andrei Mochola), „Kaspersky Lab“ klientų verslo plėtros skyriaus vadovas.

„Kaspersky Secure Connection“ galima atsisiųsti ir aktyvinti visuose regionuose, kuriuose veikia bendrovė, išskyrus dėl teisinių apribojimų šias šalis: Baltarusiją, Omaną, Pakistaną, Katarą, Iraną, Jungtinius Arabų Emyratus, Saudo Arabiją, Kiniją ir Honkongą.

 

Apie „Kaspersky Lab“

„Kaspersky Lab“ – pasaulinė bendrovė, jau 20 metų dirbanti kibernetinio saugumo srityje. Bendrovės sukauptos žinios ir 20 metų patirtis sudaro apsaugos sprendimų ir paslaugų, užtikrinančių viso pasaulio verslo, ypatingos svarbos infrastruktūros, vyriausybės ir naudotojų saugumą, pagrindą. Didelį „Kaspersky Lab“ bendrovės portfelį sudaro pažangiausi galinių įrenginių apsaugai skirti produktai ir daugybė specializuotų apsaugos sprendimų bei paslaugų, skirtų kovoti su sudėtingomis ir nuolat evoliucionuojančiomis kibernetinėmis grėsmėmis. Daugiau nei 400 mln. naudotojų ir 270 tūkst. verslo klientų apsaugomi „Kaspersky Lab“ technologijų.